بازتولید صدا در اتاق همراه با بازتاب ها، باعث ایجاد صداهای مختلف در گوش هر یک از شنوندگان می شود. این قابلیت از همبستگی متقابل بین محیطی (IACC) می کاهد. جذب بازتاب های اولیه اثری غالب بر نفوذ و IACC دارد که در نهایت منجر به تغییر محدوده وسیع درک صدا می شود. تغییرات میزان نفوذ صدا که به مواد جاذب درون یک اتاق وابسته اند را می توان آن را از اثرات محیطی تلقی کرد.
شکل.۱ نشان می دهد که چگونه نفوذ فقط با تنظیم مجدد مواد جاذب تغییر می کند؛ همانطور که در (b) و (c) نشان داده شده است. شکل.۱ (a) یک اتاق خالی با حداکثر نفوذ ۶۹٪ را نشان می دهد. در (b) مواد جاذب کل طبقه را پوشش می دهد و با تخصیص مواد جاذب در (c)، بازتاب های اولیه منجر به کاهش نفوذ تا حدود ۴۳٪ در مقایسه با حالت (b) می شود.
اثرات صداهای محیطی بر روی شنونده!
کیشیناگا و همکارانش دریافتند که اگر شنوندگان به موسیقی یا صداهای محیط گوش دهند، دیواره های جانبی بازتابنده، که در نتیجه ایجاد یک میدان صوتی بازتابنده تر و در نتیجه ایجاد صدای صوتی گسترده تر از یک منبع استریو ایجاد می شوند، ترجیح داده می شوند. این مزیت با کاهش IACC در مقایسه با دیواره های جانبی جذب کننده که برای اهداف نظارت در یک فرآیند ضبط ترجیح داده می شوند، ارتباط دارد. علاوه بر این، با استفاده از مواد جاذب در پشت بلندگوها می توان به پیشرفت چشم گیر در فرآیند شنیدن دست یافت و از این رو محلی سازی تصویر و رنگ آمیزی صدا را بهبود میابند.
تفاوت بین یک شنونده معمولی و یک موسیقیدان!
تفاوت بین نوازندگان و شنوندگان معمولی نیز توسط اَندو و همکارانش بررسی شده اند. وی دریافت که نوازندگان دریافت متفاوتی از بازتاب های صدا دارند. این اختلاف در مقایسه با شنوندگان عادی حدود هفت برابر بیشتر است. میزان رضایتمندی از محیط که توسط بازتاب ها ایجاد شده بود، با سطح صدایی پایین، خیلی زودتر به دست آمد.
انسان ها قادر به گوش دادن به یک صدا به صورت اجمالی در اتاق هستند، این بدان معناست که با وجود بازتاب های اتاق، توانایی نادیده گرفتن آنها را داریم؛ بنابراین، توجه بیشتری به منبع صدا داریم. تکان دهنده است که حدس بزنید این تقریباً به طور کلی برای افرادی که با حرفه ای موسیقی یا صدا سرو کار دارند نیز معتبر است. تفاوت هایی بین شنوندگان موسیقی در حالی که بر روی صدای دقیق تمرکز می کنند و شنونده معمولی که فقط می خواهد از صدای تولید شده لذت ببرد، وجود دارد اما تعمیم آن آسان نیست.
آنچه که تا اینجا در رابطه با اثرات پرسپکتیو گفته شد و مواردی که در آینده به تفضیل به آن ها خواهیم پرداخت، زمینه ساز ایجاد یک سینمای خانگی با بالاترین کیفیت خواهند بود. محصولات صوتی ارائه شده در سیستم های هوشمند صبا که شامل اسپیکرهای دالی، امپلی فایرهای یاماها و کابل های ایناکوستیک با تنوع فراوان و کیفیت بالایی که دارند، امکان پیاده سازی هر نوع تجهیزات را متناسب با نیازهای مربوطه ایجاد می کنند.